Odnalezione, obejrzane, warte zapamiętania, do zapomnienia - filmy ...

Temat: podwyższony ALAT i ASPAT
podwyższony ALAT i ASPAT wITAM zRobiłam badanie krwi i okazało sie ze alat 55 norma do 31 aspat 52 norma do 31 crp w normie ob morfolgia w normie poszłam na badania z powodu bolu nog i rąk po grypie czynniki reumatoidalne ,kinaza,odczyn walerego wyszły w normie co to moze oznacZac usg robiłam zadnych zmian nie ma
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,77170938,77170938,podwyzszony_ALAT_i_ASPAT.html



Temat: IgM ujemne IgG dodatnie co dalej
IgM ujemne IgG dodatnie co dalej Witam wszystkich Mój maz w listopadzie z racji bółów stawów miał zrobione badania na borelioze i czynnik reumatoidalny RF. Przeciwciała przeciwko borelioziw w klasie IgM 11,9(norma <16), IgG 120.73 (norma <16)- wynik potwierdzony Western Bloot RF 35 (norma <14), trafilismy do lekarza zakżnego kttóry wdrożył leczenie (Zamur+tinidazol+sumamed) Leczenie trwało 40 dni Po dwóch tygodniach od rozpoczecia...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,106894188,106894188,IgM_ujemne_IgG_dodatnie_co_dalej.html


Temat: Czy to borelioza?
... jednak występowały bóle. Udałam się do innego reumatologa, gdzie dostałąm skierowanie na badania: TSh(wynik 1,98), kwas moczowy(wynik 4,0-w normie), czynnik reumatoidalny(wynik 5), białko c-reaktywne (wynik 31-mało podwyższony), p/c przeciwjądrowe ANA (wynik...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,74345893,74345893,Czy_to_borelioza_.html


Temat: Fibromyalgia a borelioza
... występując u osób starszych szczególnie u kobiet. Tyle. Lekarz na podstawie badania reumatycznych schorzeń ASO(test ilościowy) 32,2 U/ML czynnik reumatoidalny (RF)- ilośc 7 IU/ml Odczyn Waaler-Rose<10,0 Wyników z morfologii- w normie,...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,36118,51132805,51132805,Fibromyalgia_a_borelioza.html


Temat: Subkliniczna niedoczynność tarczycy. Hashimoto?
... Wszystkie czynniki reumatoidalne mam w normie ( CRP 0.33, RF 2,5 norma 14, ) Pozdrawiam
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,89184187,89184187,Subkliniczna_niedoczynnosc_tarczycy_Hashimoto_.html


Temat: Po Graves-Badovie-Hashimoto?
Wiesz Coldsong u mnie to wszystko dziwne.Jak robie wszystkie badania to ok,a coś się w organiżmie dzieje.W zeszłym roku miałam stany sapalne barku,tęką nie mogłam ruszać,a ob i czynnik reumatoidalny ok.Usg ... heh) a wszyskie hormony męskie ok,tylko testosteron w górnej granicy normy.Ja już nie mam czasami sił.Wiecznie jakieś infekcje i stany zapalne.Alergia wykluczona,a wiecznie jakieś pokrzywki.No i zaznaczam,że zaczęło się wszystko jak mi te atpo poszły w górę.Nawet miałam 3600(norma 60)
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,95776849,95776849,Po_Graves_Badovie_Hashimoto_.html


Temat: proszę o ocenę objawów
norma do 7. I wiem że coś mi jest.bardzo proszę o opinie.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,19308,53647281,53647281,prosze_o_ocene_objawow.html


Temat: pytanie o ... diagnozę...
SLE ujemne. Teraz znów mam duży wysięk (w poniedziałek ściągnęli 50 cm3, dzisiaj przeszło 60), do tego OB 47 po godzinie, 87 po 2 godzinach (norma 12) i białko CRP 50 (norma 10). W czasie 4 lat leczenia (???) na Spartańskiej zrobili mi jeszcze tylko morfologię i usg kolana (2 razy, chrząstka ściera się w piorunującym tempie, podobno). I nic. Cały czas...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,19308,81150118,81150118,pytanie_o_diagnoze_.html


Temat: Czy to rzs?
dzieci i młodzieży się je wykonuje),OB-18(najwyższe to 27),poza tym faktor reumatoidalny- ujemny,zakażenie chlamydią(też rzuca się na stawy)-ujemny,CCP- ujemne,ANA-ujemne, Proteinogram z elektroferazą białek-idealny (zastanawiano się nad szpiczakiem),poza tym RTG dłoni-ok, RTG kolan ... wyszedł podwyższony fibrynogen-to też białko ostrej fazy, podobno to też efekt stanu zapalnego, chociaż to czynnik procesu krzepnięcia. Chodze do reumatologa od 1,5 roku-oprócz tego byłam jeszcze na konsultacji u innego ... P.S. Reumatolog uważa,że OB do 20 u kobiety jest normą.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,19308,86068372,86068372,Czy_to_rzs_.html


Temat: Diagnoza? Proszę o informacje.
RF czynnik reumatoidalny norma 0,0 - 14,0. - RF, czyli czynnik reumatoidalny (autoprzeciwciało skierowane przeciwko fragmentom własnych immunoglobulin ), obecny w klasycznej postaci RZS; jego stwierdzenie zaliczane jest do kryteriów rozpoznania choroby - mówimy wówczas o seropozytywnym (surowiczo- dodatnim) reumatoidalnym zapaleniu stawów,; skuteczne leczenie choroby może prowadzić do zaniku produkcji RF i niestwierdzenia go w kolejnych badaniach. Inne badanie - aCCP -...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,19308,89344452,89344452,Diagnoza_Prosze_o_informacje_.html


Temat: mam problem z synem
... dobre, OB w normie, nawet czynniki reumatoidalne tez ok, Jedynie USG wykazało płyn w kolanie; ortopeda nic nie znalazł " dla siebie" . Miałam to szczęście ze Pani dr reumat. ze...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,19308,43028695,43028695,mam_problem_z_synem.html


Temat: podwyższony aspat alat !!
podwyższony aspat alat !! wITAM zRobiłam badanie krwi i okazało sie ze alat 55 norma do 31 aspat 52 norma do 31 crp w normie ob morfolgia w normie poszłam na badania z powodu bolu nog i rąk po grypie czynniki reumatoidalne ,kinaza,odczyn walerego wyszły w normie co to moze oznacZac usg robiłam zadnych zmian nie ma
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,690,77171321,77171321,podwyzszony_aspat_alat_.html


Temat: wysokie ASO
wysokie ASO Moja córka od roku ma pdwyższone ASO 650j. pozostałe wyniki w normie,czynniki reumatoidalne ujemne, wymaz z gardła ujemny.Jest trochę osłabiona.Lekarz ciągle powtarza ,że nie ma problemu,mi jednak ten fakt...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,53487991,53487991,wysokie_ASO.html


Temat: Bóle stawów, dobra krew - co to moze byc do licha?
... badania krwi i wszystko ok z wyj. lekko podwyższonego CRP =15. Czynnik reumatoidalny ujemny, przeciwciała p/cytrulinowe tez w normie. Od paru dni boli mnie lekko ucho ale to moze od żuchwy...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,97259775,97259775,Bole_stawow_dobra_krew_co_to_moze_byc_do_licha_.html


Temat: Wynik RF- ilościowo
Wynik RF- ilościowo Potworne bóle ścięgien i wszystkich przegubów. Takze mięśni dłoni i stóp.Leki nieco pomogły ale arytmia serca potężna. Wynik badań - czynnik reumatoidalny RF - większy od 1600 przy normie do 50. Gdzie przyczyna, lekarz rodzinny odsyła do kliniki, mam chore serce, wolałbym prostsze leczenie. Doradzcie, pozdr.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,95307240,95307240,Wynik_RF_ilosciowo.html


Temat: Odczyn Waalera i Rosego. Pomóżcie w interpretacji
A Ty nie doznałaś kiedyś jakiejś kontuzji stawu skokowego? Na mój gust to nie jest reumatoidalne zapalenie, tylko pourazowa zmiana zwyrodnieniowa. Przecież zmiany umiejscowiły się w jednej lokalizacji-w stopie. RZS obejmuje większą liczbę stawów i prawie zawsze zajęte są także stawy dłoni. I nie wykryto u Ciebie czynnika reumatoidalnego. I CRP jest w normie. Aby przekonać się, czy dzieje się coś u Ciebie z pozostałymi stawami wypadałoby zrobić badanie scyntygraficzne kości (izotopowe, znakowane MDP) całego ciała (whole body scan) w szpitalu wyposażonym w gammakamerę. Jeśli stan zapalny (niekoniecznie o podłożu reumatoidalnym) obejmuje wiele...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,48016728,48016728,Odczyn_Waalera_i_Rosego_Pomozcie_w_interpretacji.html


Temat: dziwne bóle kości
... boli.Robilam badania krwi.wszystko w normie.OB- 2.Czynniki reumatoidalne w normie.Czyli to nie reumatyzm.Bola mnie tez stawy.Wspomne ze mam krzywy kregoslup w odcinku ledzwiowym.Pobolewa mnie tez ostatnio glowa.Nie sa to silne bole.Lekarz stwierdzil...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,25228312,25228312,dziwne_bole_kosci.html


Temat: Czynnik reumatologiczny
Czynnik reumatologiczny Witam. Mam 16 lat. Mam pytanie - miałam robione badania krwi w kierunku reumatologicznym czyli ASO, czynnik reumatoidalny i CRS. ASO wynosi 171 norma <200 Czynnik reumatoidalny 55 norma <20 CRS 0,06 norma 0,0 - 10,0 Potrafiłby ktoś, kto się na tym zna [lub i nie:)] wypowiedzieć się na temat tych wyników? Jestem zapisana do reumatologa ale dopiero na luty......
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,33579100,33579100,Czynnik_reumatologiczny.html


Temat: Wysokie płytki + inne...
Wysokie płytki + inne... Odebrałam wynik PLT - 597 K/uL, norma 150-440. Zawsze mieściły się jej w normie, ale teraz ścięło mnie z nóg Inne wyniki wybiegające z norm: RBC 4,75 /3,8-4,6/ tu się nie martwię HCT 36,5 /37-46/ - tu tez się nie martwię MCV 76,8 /80-97/ PDW 15,2 /11,5-14,5/ CRP 6,2 /0-5/ - jest po infekcji RF czynnik reumatoidalny /bolą...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,77781511,77781511,Wysokie_plytki_inne_.html


Temat: Potrzebna ocena wyników badań krwi.
biggero napisał(a): Jeśli tom ma pieniądze na zbyciu, to może zrobić wszystkie badania naraz... Ale bez paniki. Jaki jest algorytm postępowania w takich wypadkach? Najpierw się robi: OB czynnik reumatoidalny CRP ... jeszcze inna. A czemu przeciwciała ANA, a nie SSA i SSB (na chorobę Sjoegrena)? Tak więc w tej chwili ja bym zrobił tak: - zrobił OB, czynnik reumatoidalny, CRP - jak ... Pozdrawiam Można mieć OB, CRP, i czynnik reumatoidalny w normie. TO JESZCZE O NICZYM NIE ŚWIADCZY. Często tak się dzieje w chorobach autoimmunologicznych. A  różne przeciwciała są i co za tym ... od zeszłego roku ma problemy, a OB ma w normie. OB  w niektórych przypakach o niczym nie świadczy. Jak robią przeciwciała przeciwjądrowe ANA i ENA, to wykrywają (bądź nie) RO, SSA,...
Źródło: topranking.pl/1849/potrzebna,ocena,wynikow,badan,krwi.php


Temat: ból w lewym ramieniu
reumatoidalny i coś tam jeszcze- w normie. W końcu, po wielkich bólach udało mi się wydębić skierowanie na rezonans magnetyczny. Oto, co wyszło w badaniu: "(...) W rzucie stożka rotatorów widoczne...
Źródło: topranking.pl/1849/bol,w,lewym,ramieniu.php


Temat: Czynnik reumatoidalny
Jakie są normy dla czynnika reumatoidalnego. Czy wynik 32,00 lU/ml musi oznaczać jakieś poważne schorzenie? Dodatkowe informacje: OB 10 kwas moczowy 203 mikromol/l kobieta, 21lat,158cm, 48kg
Źródło: topranking.pl/1850/czynnik,reumatoidalny.php


Temat: MŁODZIEŃCZE IDIOPATYCZNE ZAPALENIE STAWÓW (MIZS)
... krwi wykonywane w przychodni nie wskazywały żadnego stanu zapalnego, nawet RE (czynnik reumatoidalny) też był w normie. Obecnie tj. tydzień po wypisie ze szpitala wnusia chodzi normalnie, zaczyna też rechabilitację, jak...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,16556,55522180,55522180,MLODZIENCZE_IDIOPATYCZNE_ZAPALENIE_STAWOW_MIZS_.html


Temat: Dolaczam do grona-prosba o sugestie co do badan
... jest sens przeprowadzenia badan na: prolaktynę czynniki reumatoidalne (o te badania prosilam kilka lat temu, ale lekarz stwierdzil ze jestem za mloda na reumatyzm) poziom jodu, selenu i innych pierwiastkow we...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,32021205,32021205,Dolaczam_do_grona_prosba_o_sugestie_co_do_badan.html


Temat: Sterydy i syntetyczne hormony
to to, ze jak juz wspomnialam moj RF (czynnik reumatoidalny) jest ujemny. Z tego wszystkiego mam juz metlik w glowie - z jednej strony Sjogrena moge nie miec, z drugiej jednak...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,50645923,50645923,Sterydy_i_syntetyczne_hormony.html


Temat: Powiedzcie i zwykłymi, ludzkimi słowami...
Cleo spokojnie!!! Nie polegaj na hasłach, leczenie reumatoidalnego zapalenia stawów (a rozumiem, że o to jest podejrzany Twój brat) bardzo się zmieniło w ciągu ostatnich kilku lat. Jest wiele nowych leków. Podwyższenie czynnika reumatoidalnego o kilka jednostek to niewiele, może się jeszcze okazać, że Twój brat jest całkiem zdrowy! Ja miałam normę przekroczoną pięciokrotnie :/ Nieuleczalna? - tak, ale często też są...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,19308,51306776,51306776,Powiedzcie_i_zwyklymi_ludzkimi_slowami_.html


Temat: czyżby RZS po ciąży???
... reumatologa i na razie przyczyna jest nieznana. Rentgen dłoni – bez zmian, ASO, czynnik reumatoidalny, CRP, OB. - w normie. Fizjoterapia – 10 zabiegów – pole magnetyczne nic nie pomogła. Obecnie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,19308,29287402,29287402,czyzby_RZS_po_ciazy_.html


Temat: ostatni ratunek
... 140/90, a rzadziej 130-xx, 120-70, 110-70... Zmiezylem jeszcze poziom testosteronu: 3.42 ng/ml (norma 2.8-8.0) Jakie inne hormony moga, byc za to odpowiedzialne, albo jakie choroby??
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,53610343,53610343,ostatni_ratunek.html


Temat: do jakiego lekarza z takim problemem:
ANA-ujemne, czynnik reumatoidalny -ujemny,seromukoid72% norma(70-100)
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,72550496,72550496,do_jakiego_lekarza_z_takim_problemem_.html


Temat: borelioza??
się pojawiał, jednakże po 4 dniach wszystkie te wskaźniki spadły i osiągneły wynik w górnej granicy normy. Przybyły kolejne wyniki badań, jako że dłużej trzeba było na nie czekać i tak...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,74469932,74469932,borelioza_.html


Temat: Historia mojej choroby.
... Inne wyniki mam w normie. OB 10mm/h Czynnik reumatoidalny (RF) 7 IU/ml ASO test ilościowy 32,2 U/ml Odczyn Waaler-Rose < 10,0 Immunochemia: Borelioza p/c IgG ujemna Borelioza p/c IgM ujemna Na...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,36118,58848913,58848913,Historia_mojej_choroby_.html


Temat: wysypka i ból stawów , bad. wykluczają reumatyzm
20, oraz dodatni odczyn Wallera-rossego 1:160 a norma podobno jest do 40, byłam u 2 reumatologów, obaj stwierdzili że nie widzą u mnie choroby reumatycznej, a stawy zaczynały bolec coraz bardziej kolan, rąk staswy skoskowe, powtórzyłam te najbardziej podstawowe badania ob, crp, itd i nadal w normie, często boli mnie gardł, często mam wrażenie że mam nabrzmiałe dziąsła że bolą mnie wszystkie ... temu. martwię się bo boję się żeby to nie było reumatoidalne zapaleni stawów, jeśli ktoś coś na ten temat może mi powiedzie to bardzo proszę!!! pozdrawiam
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,67291593,67291593,wysypka_i_bol_stawow_bad_wykluczaja_reumatyzm.html


Temat: Jeżeli nie borel to co?
z rozmazem prawie w normie (na dolnej granicy leukocyty, erytrocyty, w rozmazie niewielkie przesunięcia- być może wpływ leków, które stosuje na sen). Echo serca- wada zastawkowa, niedomykalność zastawki i jakieś zmiany...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,57005104,57005104,Jezeli_nie_borel_to_co_.html


Temat: tłumaczenie artykułu
rheumatica i ich wyniki badań krwi odbiegają od normy Ostatnie dane pokazują ze wiele osób cierpiących na fibromylagie ma niski poziom witaminy B12 w płynie mózgowo rdzeniowym i mogą być leczeni ... i bólu mięśni jak; parvovirus B19 Lyme disease ( borelioza) wirus zapalenie wątroby B lub C cytomegalovirus, toxoplasmosa helicobacter autoimmunologiczne choroby takie jak; reumatoidalne zapalenie stawów , toczeń, choroba Crona lub ... biopsje mięsni nie wykazują zmian. Multiple chemical sensitivities oznacza ze pacjenci sadzą ze ich objawy choroby spowodowane są przez czynniki występujące w ich środowisku, konsultują się z lekarzami, którzy myślą dokładnie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,36118,59301743,59301743,tlumaczenie_artykulu.html